mandag 15. februar 2010

I sjokk 2

Mandager har jentene her i huset fri, og vi bruker dagen til å
storkose oss.. Vi reiser nesten aldri ut, er bare hjemme.. Vi baker og
har deilig middag klar til de som har vært på skole og jobb!!
Men hvem kan kose seg i 18 grader!!!!!! Inne???? Vi har 2 piper- ingen
peis- ingen ovner kun varme i gulv, så ser ikke for meg at jeg får
varmet opp her med det første! Herremin, her står vi på badet å
føhner tomine varm ( en linje som hadde svidd hvis det hadde vært
sant tenker jeg, men min bedre halvdel leser jo ikke bloggen ) men
gjett om det skal sies!! Ovnen på kjøkkenet er satt på fullt for å
varme rommet, ikke steke noe... VI FRYSER!!!
Så til alle jeg kjenner; vi er på vei ut nå, så sleng inn i peisen
og kok opp tevannet! Vi kommer garantert innom! Og vi blir en stund!!
Ho ho

16 kommentarer:

 1. På med ullundertøy og vinterdress for å kose seg... inne... Huffameg, ikke meningen å være slem, men vi har vært der...

  SvarSlett
 2. Hater at innetempraturene er så lav at jeg må vurdere om jeg skal ta på meg boblejakke og skibukse!
  Håper dere får varmen i huset og kan kose dere når dere kommer hjem;)

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 3. Du får komme til meg du!! Her er det iallfall 20......

  Hihi, store hus krever nå altså. Her har vi varmepumpe nede og fyr i kjellern, enda fikk vi en helvetes regning nå sist. 10.000 bare på dette huset...så har vi låve og et lite hus til...tenk deg du!!

  Det går seg nok til etterhvert ja.....får vi håpe!!

  SvarSlett
 4. Kjenner meg sååååå igjen. Min mann er varmblodig av seg og går barbeint inne når det er 19 grader her. For det er jo en helt kurant temperatur innendørs. Peisen funker elendig, så her varmer jeg meg på te. Jeg er typen som synes det er kjølig når deter 21 grader, men min kjære sier "herregud, fryser du NÅ? det er hele 21 grader jo". Håper våren kommer snart :)
  Kjersti

  SvarSlett
 5. *fniser*
  ikke godt å fryse da
  så du får snakke et alvors
  ord med mannen din før du
  serverer ham god middag i ettermiddag!

  nydelige bilder du viser ...!

  ha en fin dag på farten ...!

  klem til deg

  SvarSlett
 6. Jeg er godt kjent med både høyt strømforbruk og kulde i huset. Vi har vår første vinter i et hus som i utgangspunktet skulle være fornuftig i forhold til energiforbruk. Jeg prøvde å spare strøm helt til den dagen det var fysisk vondt å sette ned føttene på stuegulvet. Jeg måtte gå og legge med med pelslue og skjerf... Nå har vi fått opp en god grunntemperatur og prøver å holde den ved like. Lykke til med fyringen!

  SvarSlett
 7. Heia.
  Det tar en liten uke så blir man avklimatisert og synes at 20 grader er nok. Har slitt litt med innkjøring av nytt hus vi også. Nå går det på vedfyring og ullsokker. Men jeg kjenner solen varmer i vinduskarmen så nå er det håp om varmere tider.
  Flott blogg du har og du skriver morsomt...jeg følger deg gladelig videre.

  Hilsen fersk blogger.
  Randi

  SvarSlett
 8. Dere har fått det utrolig lekkert i det nye huset deres. Me like!!! Hva heter fargen på veggen her? Den er rålekker.

  Ha en "varm" og fin mandag videre.;-)

  *V*

  SvarSlett
 9. Har dere vannbåren varme i gulv?for det trekker noe så inni %¤%¤&%& med strøm det første året..men så stabiliserer det seg,så dere sparer strøm:) En nabo av oss,boret seg mange meter ned for å hente jordvarme i tillegg,kostet endel,men har spart inn hele stasen nå på 3 år..
  Vi har et stort hus,men har kun varme på begge badene,yttergangen og vaskerommet..resten blir varmet opp av varmepumpe,luft/luft..og vi fyrer endel utenom når det har vært mange minus:)
  Lykke til med kalde rom iallefall,kansje dere skal sette inn vedovn snart?;)

  SvarSlett
 10. *Humrer*.. Ikke meningen å le på deres vegne altså.. Men, jeg ble iallefall litt varmere av den latteren.. Så kanskje dere skal få opp lattern, så kanskje dere blir litt varmere.. hehe. Neida, det er ikke ok å fryse når man er inne i huset sitt. Vet hvordan det er (bor i et trekkfyllt hus). Her blir pelspleddene flittig brukt og varmepumpa går for fullt..;)

  Du får servere gubben salat og brødskiver til middag i dag. Det trekker iallefall ikke me strøm å få tilberedt hihi..

  Ha en fin og forhåpentligvis varmere mandag:o).

  SvarSlett
 11. Jeg leser at de andre ler litt....må jo det jeg også,men jeg HATER å fryse i allefall inne så jeg hadde skrudd opp termostaten litt og heller kuttet ned på andre ting (sikert noe annet man kan spare inn på)....håper du har hatt en VARM og hyggelig dag hos venner og bekjente. Du får prøve å nyte resten av kvelden så godt du kan,så går det seg nok til.
  Klem Anita

  SvarSlett
 12. :D ja, det var lurt forslag fra Anno2009. Server mannen salat og brødskiver og sett på varmen så du er fornøyd. Når han spør hvorfor denne maten/middagen så kan du jo svare at "du jo ikke vil at barna skal fryse, og vi klarer det helt fint å spise salat frem til våren..eller hva kjære ? "

  Huff, nei over til alvor.Dette med strøm og fyring altså. Vi har jo et gammelt hus som alltid har vært kaldt fordi det på den tiden da det le bygget ikke var vanlig å legge noe særlig isolasjon i det hele tatt. For hvert rom vi pusser opp nå, merker vi at det blir varmere og varmere i huset. 20 cm isolasjon i veggene hjelper...og vi har ikke noe gulvvarme. Vi fyrer bare i peisen for kosens skyld. Men går jeg på soverommet er det fortsatt iskladt. Det skal jammen pusses opp snart!

  Håper det ordner seg hos deg snart!

  SvarSlett
 13. Hei, du har så fin og inspirerende blogg - og ikke minst et lekkert hjem! Jeg var inne på blogshopen din for en tid tilbake, men nå ser jeg at den kun er for inviterte lesere, selger du fremdeles Ralph Lauren, og hvordan får man i så tilfelle kjøpt av deg?

  Vennlig hilsen Kristine (uten blogg)

  SvarSlett
 14. Regner med at ovner/ varmepumpe kommer etterhvert hos dere. Vi har hatt litt av en overgang fra 63 kvadrat gulvflate med pipe midt i huset til et dobbelt så stort hus med pipa utenpå og uten vedovn i oppholdsrom. Vi fikk en fæl strømregning, og nå er ovn på vei inn.

  SvarSlett
 15. Vi har et tilsvarende hus i størrelse,og har vel et forbruk på 35000 kw i året. har ikke fått innstallert luft-vann pumpe enda, men det skal inn pga forbruket. I tilleg skrur vi ned ventilasjonsanlegget på minimum tilluft og maks på varme, og hjelper veldig.

  SvarSlett
 16. hei Hvor har du kjøpt lysestakene som står på bordet?

  :-)

  SvarSlett

♥ Tusen takk for din hilsen ♥