torsdag 9. desember 2010

Julegodt..




Foto: flikr

Må jeg alltid lage til jul, og i år hjemmelaget marsipan.
 Er det vannskelig tro? Har du en god oppskrift på noe supergodt?
Skal prøve meg på Bailys kuler, og må ha sjokoladekjeks!

11 kommentarer:

  1. hjemlaget marsipan er lett å lage: ) Jeg bruke lik mengde mandler og melis, lit eggehvite og evt litt sitronsaft.
    Her er en link: http://www.kakeprat.no/index.php?option=com_content&view=article&id=188:hjemmelaget-marsipan&catid=34:julekaker
    Lykke til : )

    SvarSlett
  2. Vi har laget Baileyskuler og det ble fantastisk godt hvertfall! Og var veldig enkelt også :)
    Klem fra Bekka

    SvarSlett
  3. Hva i alle dager er de pinnene og kulene for noe? De ser spennende ut. Dette ser virkelig proft ut.
    Heidi

    SvarSlett
  4. Hei. Baileys kuler høres godt ut.
    Ønsker meg oppskrift på de om du kan dele den med oss :)
    Fortsatt fin uke.

    SvarSlett
  5. Jeg holder på å lete etter julegodter som ikke innholder marsipan. Har funnet noe med peppermynte og så tenkte jeg skal prøve meg på Bountykuler.

    PS! Er bare litt nysgjerrig, hvor var det du skulle reise da du la ut bildet?

    Kari :-)

    SvarSlett
  6. Mmm - dette så jo riktig godt ut! Foretrekker selv slike godbiter fremfor tørre julekaker.
    Ønsker deg en god førjulstid!
    Hilsen Anna

    SvarSlett
  7. Å for noen fristende bilder..ummh fikk helt vann i munn her :) det der så litt for tidkrevende ut for meg...men så sinnsykt digg ut . ha en fin dag. mvh Merete

    SvarSlett
  8. Ja, dette var jo flotte bilder å se rett før jeg skal gå å finne meg en tør brødskive. hihi
    Ble litt godis sugen nå.

    SvarSlett
  9. Jeg lagde noen superenkle Sarah Bernard i går. Oppskriften fant jeg på matprat.no
    De kan virkelig anbefales!!!
    Ellers pleier jeg å lage Mozartkuler og Rice Krispie treats- begge er veldig enkle å lage og smaker supergodt!
    Julegodter må man ha!
    Klem Yvonne

    SvarSlett
  10. Dette så veldig delikat ut! :-) Ble inspirert til å kaste på meg bakeforklet (igjen!) det er ikke stort annet enn å bake jeg gjør i disse førjulsdager:):)
    Klem Vilde

    SvarSlett
  11. Når du skal lage marsipan er det lurt å tilsette en knivspiss med tragant(kjøpes på apoteket). Dette for at marsipanen skal bli litt mer smidig å jobbe med, så den ikke smuldrer. Jeg skålder mandlene og lar de tørke til dagen etter. Så kjører jeg mandlene i mandelkvern, også kverner jeg mandelmassen en gang til for at den skal bli så fin som mulig, ellers kan den bli for grov og rå. Noen liker det best, så det er smak og behag. Deretter tilsetter jeg eggehvite og tragant og evnt. farve. Bare ikke de konditorfarvene som finnes i butikkene, for de må det så mye av, og da blir marsipanen veldig klissete. Farve fra Panduro anbefales. Lykke til! Klem fra Eli:)

    SvarSlett

♥ Tusen takk for din hilsen ♥