tirsdag 3. april 2012

Vannkopper

I går kveld brøt vannkoppene ut på Tomine.. Ikke rart hun hadde feber og var syk. Sovet godt i natt, men guri for et utbrudd.... Noen som vet hvor lenge det varer?? Når er hun egentlig smittefri?? Godt jeg har fri fra jobben, så blir det kos her hjemme..

Nå ligger hun i den nye onepiece fra HM som var så søt og ser på barnetv... En stor kopp te med honning og brød med syltetøy er spist, så hun spiser iallefall da.... Nå krysser vi alt vi har for at hun blir frisk og rask til torsdag morgen.

36 kommentarer:

 1. Nar vannkoppene har fått skorpe er hun smittefri....
  Så påsketuren går nok fløyten, viss ikke vennene deres veldig gjerne vil ha vannkopper da! Det er jo lov å håpe ;)
  Uansett ha noen deilige fridager!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig hilsen..happy påske

   Slett
 2. huff da, stakkar. Mie hadde det for nesten to år siden, og hun hadde så mye. Hun var helt hoven i ansiktet (nesten så man ikke kjente henne igjen), og det var uten overdrivelse ikke en krik på kroppen som ikke hadde kopper :(

  grøss, for noen døgn... og for en 17.mai. blæææh. heldigvis bare en gang i livet.

  God bedring til lille snuppa di. og God påske.

  Zyrtec hjelper, demper kløen. (og hvitevaske selvsagt- men det er jo ingen stor nyhet). Og eller er hun smittefri når alle er tørre.

  SvarSlett
 3. Huff,,stakar liten:( heldigvis tørker vannkoppen fort og smitter ikke når di er ferdig poppet frem:) mitt beste tips er og kjøpe hvitvas på apotek og smøre på med en gang da tørker di fort:) så håper jeg dere voksne har hatt vannkopper !! Det er mye verre for voksne en for barn:) god bedring og god påske!hilsen m

  SvarSlett
  Svar
  1. HEI

   hvitvask ble kjøpt inn med noen nytt skum som også hadde kommet.. det ser ut som om alt er ok.. yes.. vi har hatt vannkopper, så vi er trygge.. ( tror vi )

   takk for hilsen, og god påske..

   klem

   Slett
 4. Hei, varer ca 1 uke alt etter hvor mye utslett hun har. Hun må være hjemme fra barnehagen til siste vannkopp er tørket. Er det væske i kan det smitte. Tror det er en generell regel for barnehager. Vet at det har vært det i de barnehagene jeg har jobbet i. Lykke til, og god påske selv med vannkopper.

  SvarSlett
 5. Uffda. Ja, vannkopper er veldig smittsomt, og smitter helt til alle "blemmene" har fått tørre skorper. Tar som regel 5-7 dager. Ønsker Tomine god bedring!

  Klem fra Eli:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk.. klem tilbake, og happy påske.

   Slett
 6. Vannkopper smitter helt til siste vannkopp har skorpe og ikke væsker....Pass på å ha kortklipte negler på barnet, slik at vannkoppene ikke blir infisert av skitt fra neglene. God bedring!

  SvarSlett
 7. Good bedring stakkar liten!! Mitt beste råd er og smøre på hvitvask fra apoteket i full fart da tørker di fort opp,vannkopper smitter ikke når di er ferdig poppet frem:)husk nøye handvask, da slipper dere øyebetennelse!(samme virus!)påskeklem

  SvarSlett
 8. Stakkars lita da...det varer alt fra noen dager til 2 uker, veldig individuelt...er smittefri når alle koppene er tørket inn. Masse god bedring :)
  Veronica

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hilsen.. ♥

   Slett
 9. Så kjedelig start på påsken for Tomine og resten av dere! Hun er ikke smittefri før alle vannkoppne er tørket ut..tror det varierer en del hvor fort de tørker ut, men må nok regne med noen dager..håper hun ikke blir altfor plaget av koppene og feber! Om det klør, kan du kjøpe noe som kalles "hvitvask" på apoteket. God bedring, og god påske!! Mvh grethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvitvask er kjøpt inn og hjelper godt..huff ja... dette var kjedelig.. godt det var fridager, når hun først ble syk.. det er jo ganske langvarig..

   happy påske til deg også Grethe

   Slett
 10. Ikke så greit med vannkopper, men samtidig godt med det som er gjort! Min erfaring etter 3 barn med vannkopper er at det tar rundt 1 uke før barna kan tilbake til skole, barnehage e.l. De er smittefarlige helt til alle prikker har tørket inn, noe som kan ta tid..... Feber og denslags går gjerne fort over, men som sagt, smittefaren kan være tilstede en god stund. Men det er jo ikke noe problem om man bare skal omgås folk som har hatt vannkopper eller for den saks skyld ønsker å få det for og bli ferdig med det :-) God påske!

  SvarSlett
 11. Så trasig å bli syk i påskeferien da. Sykdommen varer mellom 1 og 2 uker og man er smittefri først når vannkoppene har tørket helt inn. En kan heller ikke reise med fly mens utbruddet varer. God bedring! :-) Nordlandshilsen fra Marit

  SvarSlett
 12. Vannkoppene er smittesomme helt til de er tørket ut.Og farlig for gravide hvis de blir smittet.Eller for fosteret da.Varer minst uke. Tar lang tid før de tørker.Anbefaler deg en spray fra Aderma exomega (hvitvasking) og Laroche Posay har en krem som beskytter huden.En tube.Husker ikke navnet.Den kan også brukes til de har tatt kjemiske peeling.Da den beskytter og heler huden.Fikk de anbefalt av en farmasøyt som mamma kjenner.Funket alle tiders på gutta mine i ifjor sommer.Håper hun kommer seg fort.Utrolig slitsomt for både barna og de voksne.

  SvarSlett
 13. Stakkar lille Tomine :( ønsker henne god bedring! JEg vet ikke helt hvor lenge disse vannkoppene varer enda jeg har hatt det på to barn, men håper det går over fort!
  klem Yvonne!

  SvarSlett
 14. Uff så kjedelig med vannkopper, men like greit å bli ferdig med det! (jeg fikk det i voksen alder i fjor, det var ikke å anbefal....) Vår lille fikk vannkopper i romjulen for 1,5 år siden, og det varte ganske lenge, nesten 2 uker før han var klar for bhg. igjen, men det trenger ikke ta så lang tid!
  Masse god bedring til vakre lille Tomine, håper det går fort over!! :)

  Påskehilsen fra Camilla

  SvarSlett
 15. Uff så kjedelig, god bedring til Tomine :)
  At hun er frisk til torsdag er nok i overkant optimistisk, men det hender jo at barn får det lett. Selv ble jeg smittet av begge mine da de var små, og var veldig syk i 1 mnd. Ungene hadde det lett, men voksne som ikke har vært "så heldig" å ha hatt det blir ofte veldig syke, får gjerne ettersykdommer som lungebetennelse osv.
  Så om hun er frisk nok til å dra på torsdag, ville jeg iallefall sjekket med de andre som skal være med om de har hatt det. Det er fryktelig smittsomt, og smitter nok til utbruddene er over - når blemmene er på retur, og ikke væsker lengre.
  Uansett - ha en god påske, håper det ordner
  seg :) Lise

  SvarSlett
 16. God bedring til Tomine:)
  Ta en titt på www.vannkopper.no

  Lizann

  SvarSlett
 17. Jeg husker mine vannkopper veldig godt :( huff. Jeg hadde de også i påsken. En ukes tid vil jeg tro, men hvis du ikke har gått til innkjøp av hvitvask fra apoteket vil jeg anbefale det. Det hjelper mot den fæle kløen.
  Hvis hun tåler hvitvask da, jeg hørte om en bekjents sønn som reagerte allergisk på det.

  God bedring!!!!

  SvarSlett
 18. Vannkopper her i huset også!

  De er smittefrie når blemmene har tørket inn, dvs at det kan være prikker uten væske, så er de smittefrie :).

  Har variert litt her i huset hvor lang tid det har tatt: førstemann 5 dager, andremann 10 dager, tredjemann 6 dager, og sistemann er på dag to nå (men kun 15 prikker, så vi håper det går fort over).

  God bedring til Tomine :)
  Mvh, Karianne

  SvarSlett
 19. når alle vannkoppene er tørket, da er hun smittefri ;) god bedring til søte tomine :)

  SvarSlett
 20. Hei :)
  Tror ikke Tomine er "smitte-fri" før alle skorpene har tørket inn. Alle mine 3 barn fikk vann-kopper på likt, og jeg ble nesten gal fordi alle klødde så forferdelig. Da fikk jeg ett tips om at de kunne ta allergi-tabletter, og det hjalp mot kløen. God bedring til Tomine og god påske til dere alle :)

  -Vigdis-

  SvarSlett
 21. Hei til verdens søteste Tomine!!!

  Stakkars liten venn, såå kjedelig å bli syk i påsken da....snufs. Ønsker deg riktig god bedring sånn at dere alle kan dra på påsketur<3

  -Bodil-

  SvarSlett
 22. Så kjedelig!
  Vannkopper varer som regel en ukes tid og er smittsomme så lenge koppene er væskefylt. Det er først når alle koppene har tørket inn at smittefaren er over.

  Riktig god bedring!

  Hilsen L

  SvarSlett
 23. Vannkopper midt i påskeferien er kjedelig(: Varer nok ei ukes tid - smittefri når siste vannkopp har tørket inn:) Pass på ettersykdommer. Ønsker dere ei flott påske - på tross av vannkoppene:)Utrolig mye fint dere har fått inn, her kan man virkelig drømme seg bort:)

  Mvh
  Gunn Elisabeth

  SvarSlett
 24. Det tar ca. en uke før alle vannkoppene er tørket inn, først da er hun smittefri. Hilsen en mor som også fikk utbrudd da barna fikk vannkopper !!

  SvarSlett
 25. Stakkars...ikke gøy når barna blir syke. Tomine er ikke lenger smittsom når alle blemmene har tørket inn (fått skorpe). Man kan få nye blemmer inntil en uke. Tar gjerne et par dager fra blemmene kommer til det blir en skorpe. Riktig god bedring! Håper dere får en super påske på tross av vannkoppene.
  Benedikte:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hilsen.. jeg tror det har hjulpet, for hun er jammen i god form i dag..

   happy påske

   Slett
 26. HEI,
  SÅ KJEDELIG DA. MEN MEN...GODT MED ALT SOM ER UNNAGJORT - KAN MAN SI I ETTERKANT. GREIT Å FÅ DET SOM BARN.
  GUTTENE VÅRES HADDE DET OGSÅ RUNDT SKOLEALDER MENER JEG Å HUSKE.
  TROR HELT BESTEMT TORSDAG ER VELDIG OG ALT FOR KORT TID TIL Å BLI BRA, - TAR LITT TID DISSE BARNESYKDOMMENE,- MEN DET ER LOV Å HÅPE. OG BEDRING KAN DET SÅ ABSOLUTT VÆRE. MEN SOM REGEL SPRETTER DET FREM NOEN NYE VANNKOPPER ETTER EN TID OG JEG TROR FAKTISK DE ER SMITTSOMME HELT TIL RUREN FALLER AV. SÅ TÅLMODIGHET... ;-( MEN SJEKK PÅ NETT. STÅR SIKKERT UTFYLLENDE OM VANKOPPER DER.
  HÅPER DU IKKE BLE MOTLØS NÅ DA.... IKKE MENINGEN DET.
  FORHÅPENTLIGVIS BLIR HUN FRISK I REKORDFART OG SLIPPER EKKEL KLØE OG PÅFØLGENDE ARR. VI SMURTE PÅ NOE SOM HET HVITVASK FOR Å STILNE KLØEN, HUSKER JEG. VET IKKE OM DET FINNES LENGER. HØR PÅ APOTEKET.
  UANSETT HA EN FIN PÅSKEUKE.
  DEILIG DU HAR FRI OG KAN KOSE DEG HJEMME MED FRØKENA DISSE DAGENE!
  MANGE GOD BEDRING-ØNSKER FRA
  TOVE I DRONNINGHUSET

  SvarSlett
 27. Pleier som regel å vare en uke og hun er smittefri når ikke vannkoppene er væskefylte lenger. Bruk hvitvask sp tørker de ut fortere :)

  God bedring til Tomine og god påske til dere alle :)

  Mvh Camilla

  SvarSlett
 28. Min sønn hadde nettopp vannkopper fra topp til tå ( inni ørene,på fingrene,ja det var ikke en plass på kroppen som var fri). I bhg sa de at alle blemmene måtte være tørket inn før han kunne komme tilbake til bhg, og det tok ca 1 1/2 uke.
  Rett etter vannkoppene fikk han kraftig forkjørelse og feber ( sikker fordi immmunforsvaret var så nedbrutt).Sum av summarum var han tre dager i bhg på tre uker før han var gamle seg selv igjen.
  Så kjedelig for dere som skulle på fjellet å bare kose dere i påsken.
  God bedring til Tomine.
  Mvh:Helga

  SvarSlett
  Svar
  1. STakkar så utrolig uheldig.. min sønn opererte bort mandler og polypper og fikk vannkopper en uke etter operasjonen.. huff.. det var grusomt..

   Men de blir friske, og de er utrolig tapre..

   takk for god bedring hilsen..

   ♥♥♥

   Slett

♥ Tusen takk for din hilsen ♥